Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Министър Ангелов: Общо събрание ще избере нов директор на МБАЛ Добрич

„Свикваме общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и съответно да извърши промени в съвета на директорите. Това се налага заради неудовлетворителната организация на работата на болницата, което е споделено мнение на институциите и обществеността в града“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на пресконференция в Добрич.

През този период действащото ръководство на болницата трябва да изпълни предписанията, дадени им от регионалната здравна инспекция. През следващите два дни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъде в Добрич и Варна, където ще координира работата на здравните власти. Пред медии доц. Кунчев подчерта, че ситуацията в Добрич не е драматична, но е неприятна и изисква предприемането на спешни организационни мероприятия в лечебното заведение и спазването на противоепидемичните мерки от всички граждани.

„Смея да твърдя, че знам как се организира и контролира работата на лечебно заведение. Искането ми за смяна в борда на болницата е продиктувано от това, което видях при посещението си в лечебното заведение – допускани са цивилни хора без предпазни средства, персоналът и пациентите са изложени на ненужен риск заради смесване на потоците в болницата. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничаването на COVID-19 в Добрич и областта и назначаването на медицински специалисти, които да се грижат за болните с коронавирусна инфекция“, заяви здравният министър пред медиите. „Бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно в най-скоро време да видите резултата от взетите днес решения за болницата в Добрич“, беше категоричен проф. Ангелов.

По-рано днес министър Ангелов посети многопрофилната болница в Добрич, където разговаря с изпълнителния директор д-р Байчев и с медиците, които се грижат за пациентите с COVID-19, настанени в инфекциозно и вътрешно отделения на лечебното заведение. "Надявам се бързо да намерите решение. Вярвам Ви и знам, че с опита си и решителността, която демонстрирате, в болницата в Добрич скоро ще бъде създадена организация за максимално качествено обслужване на болните с COVID-19 и за наблюдението им от инфекционист", каза д-р Ивелина Вълчева, гастроентеролог, дежурна в инфекциозното отделение на добричката болница днес.

В рамките на посещението си здравният министър проведе срещи с кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов, зам.-областния управител Красимир Николов, директорите на РЗИ и РЗОК и председателя на районната колегия на БЛС в града.

c