Бизнес Водещи новини - дясно Туризъм

Албена започва да затваря поетапно хотелите заради спад в броя на туристите

Във Ваканционно селище Албена започва поетапно затваряне на хотелите, съобщи за Про Нюз Добрич Христо Пенев – директор на звено „Експлоатация“ в комплекса. От утре гости няма да приема х-л „Лагуна Гардън“.

„Както поетапно отваряхме хотелите и започнахме късно сезона, така сега започваме да ги затваряме, защото гостите ни намаляват и това е нормално. Това лято в Албена са работили 18 хотела. Зависи от пазара колко дълго оттук насетне ще има отворени хотели“, коментира Пенев.

Той припомни решението на Германия от 7 август да въведе задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи там от рискови райони, каквито се считат Варна и Добрич. От началото на август пък Белгия забрани пътуването към Североизточния район на България. Това се е отразило и на посещенията на курорта. По думите на Пенев миналата седмица в Албена са почивали около 8000 туристи, а в момента те са около 7000. Само след три дни се очаква цифрата да падне на 5000.

„Основно работихме с българския и румънския пазар. Имахме и немци, и малко белгийци, но видяхте какво решиха тези държави.  Имаме отказани чартърни полети, а и много от хората си взеха ваканциите по време на извънредното положение. В някои държави децата започват училище от 1 септември – всичко това оказва влияние на туристопотока“, изтъкна Пенев.

Той е категоричен, че в комплекса е направено всичко според предписанията за сигурността на гостите. Сред туристите не е имало положителни за COVID-19, а сред персонала преди двадесетина дни е имало двама заразени – дърводелец и озеленителка.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *