Водещи новини - дясно Здраве Общество

16 са жертвите на Covid-19 в област Добрич от началото на пандемията

16 души от област Добрич са починали от Covid-19 от началото на пандемията през март до 9 август. Това съобщава на страницата си Областна администрация. От изгубилите битката с коронавируса деветима са мъже на възраст от 51 до 87 години, а седем са жени на между 52 и 80 години.

Общо 68 проверки на територията на областта са извършили за периода от 31 юли до 6 август по спазване на предписаните противоепидемични мерки в заведенията за обществено хранене и обектите за търговия на дребно служители на Областна дирекция “Безопасност на храните”, информират още от Областна администрация. При тях са констатирани няколко нарушения – неподходящ дезинфектант за Covid-19, непроведено обучение на персонала и неправилно носене на предпазни маски, за което са издадени 5 броя предписания.

Областна дирекция МВР също осъществява контрол, като в тясно сътрудничество с Регионалната здравна инспекция/ РЗИ/ служителите на реда проследяват за спазване на изолацията и карантината от лицата, на които е наложена такава мярка. За времето от 31 юли до 7 август са проверени 3 641 лица, поставени в изолация или карантина и има констатирано само 1 нарушение. Проверени са и 618 търговски обекта за спазване на въведените противоепидемични мерки, като няма констатирани нередности.

Основната тежест в работата срещу разпространение на коронавирус пада върху служителите на РЗИ. В периода от 31 юли до 6 август в здравната инспекция са регистрирани и проучени 140 случая на Covid-19 от областта, като процесът на епидемиологично проучване на новите случаи е непрекъснат. За посочения период взетите проби от инспектори в отдел „Медицински изследвания” са 364.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *