Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Жълт код за силен вятър и бурно море е в сила и за днес в област Добрич

Остава в сила предупреждението от първа степен (жълт код) за силен вятър за област Добрич, и за 8 август 2020 г.. От НИМХ обявиха предупредителен код и за 12 други области в страната.

Както и през предходните два дни, вятърът ще се усили в следобедните часове. За района на област Добрич, ще духа силен североизточен вятър със скорост над 14 м/сек. По крайбрежието ще е по-изразен - от североизток, със скорост от 14-17 м/с (7 бала по Бофорт) с пориви от 18-20 м/с (8 бала по Бофорт). Вълнението на морето ще се запази - 4 бала.

http://info.meteo.bg/i/meteo/png/0/PrognozaBG_0.png
карта: НИМХ

Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд и до полунощ на много места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в югозападните райони са възможни интензивни явления. Ще бъде ветровито, с умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Значителни ще са валежите в масивите от Югозападна България. Ще духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури но въздуха ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за август - слабо ще се понижи.

На 08.08.2020 слънцето изгря в 06:27 часа и ще залезе в 20:36 часа. Продължителност на деня е 14:09 часа.

http://info.meteo.bg/i/meteo/png/0/PrognozaBG_1.png
карта: НИМХ

Още тази нощ вятърът ще утихне и през следващата седмица над голямата част от страната ще е слънчево и горещо. Максималните температури на Изток ще са малко по-ниски, в сравнение с последните три дни. В Западна България ще е доста по-горещо през идните дни, до средата на месеца.

c