Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Албена предлага на туристите „Зелена мисия“ с посещение на био ферми

Ваканционно селище Албена предлага на гостите си „Зелена мисия“, която представя стъпките на курорта към устойчив туризъм. „Мисията“ включва запознаване с инсталацията за биогаз, посещение на фермата за телета на Еко Агро „black angus” край Балчик, разходка из овощна градина с възможност за бране на плодове.

Туристите могат да предприемат разходка из лозовите масиви на Албена, разположени в долината край село Кранево, наречена от древните римляни „ Гераниум”, с презентация и дегустация на вина от Албена.

„Еко агро” АД е компания, която е част от „Албена груп” и е ориентирана към биологично производство, преработка, съхранение и реализация на растителна и животинска продукция.

Еко Агро има дългогодишен опит в производството на висококачествена пшеница. Ежегодно се засяват между 3 и 5 хиляди декара, като от зърното се произвеждат хлебни и тестени изделия, консумирани в хотелите и ресторантите на Албена. По този начин се гарантира качеството и произхода на голяма част от храната, предлагана на туристите в комплекс Албена, Бялата Лагуна и Приморско Клуб. Това е част от общата визия на Албена груп за затворен производствен цикъл.

В Еко Агро се отглеждат домати както в оранжери, така и на открито. Използват се семена на известната холандска фирма „EnzaZaden“. Съвместно с една от водещите фирми в Германия пък се произвеждат корнишони по изцяло нова за България технология на отглеждане.

Компанията произвежда и висококачествено телешко месо от породите Абърдийн Ангъс и Галовей. Животните се отглеждат пасищно, категорично без употребата на лекарства, антибиотици или хормони на растежа. За изхранването им в биологичната ферма, намираща се край Балчик, фермата се е специализирала и в производството на биологични силажи.

 снимка: Албена АД

c