Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

6-годишни са най-малките участници в състезанието за настолни корабни модели в Каварна

Три момчета на 6 години и едно на 7 години са най-малките участници в Държавно първенство за настолни корабни модели – клас „С“, което започва днес в Каварна. Те са възпитаници на подготвителната група на Корабомоделен клуб „Вимпел“ в морския град, съобщи за Про Нюз Добрич председателят му Стоян Станев. Децата ще представят свои модели, изработени от картон.

Каварна е домакин на първенството за 21-ва поредна година. Състезанието се провежда паралелно с Държавното първенство –  II кръг за радиоуправляеми яхти – клас „FS”. Надпреварата е днес и утре, а закриването е от 10 часа на 9 август. Настолните модели на военни и граждански кораби са подредени в Художествената галерия „Хр. Градечлиев“, а първенството за радиоуправляеми яхти ще се проведе на Средна буна на морето.

Участниците са от градовете Пазарджик, Благоевград, Димитровград, Русе, Варна, Панагюрище и Каварна. Те ще бъдат оценявани от две съдийски журита.

Организатори на събитието са Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт, Община Каварна и Корабомоделен клуб “Вимпел”. Станев припомни, че Каварна е била домакин на две Европейски първенства за корабни модели през 2007 и 2017 година.

c