Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Красен Бербенков гостува с живописни платна в "Двореца"

Изложбата "Брегове" на Красен Бербенков ще бъде подредена в галерия "Тихото гнездо" в Двореца от 11 до 24 август, съобщават от културния център.

30 живописни платна, в които творецът показва своята любов към цветовете и стремежа си да експериментира с тях, ще зарадват посетителите на Двореца.

Художникът е роден в Добрич и е завършил Националната художествена академия със специалност живопис, в класа на академик Светлин Русев. Дългогодишен член е на Съюза на българските художници. Има близо 30 самостоятелни изложби в България, Германия, Испания, Словакия, Великобритания, Италия и Кувейт, участвал е в 14 колективни изложби. Негови творби са собственост на редица частни колекции.

Носител е на Националната награда за живопис в изложба-конкурс „Човекът и морето“ през 1989 година и на специалната награда за живопис на дирекция „Култура и духовно развитие“ при Община Варна от 2006 г. Номиниран е за наградите за живопис в Националната изложба на художниците-педагози във Велико Търново от миналата година и на Националната изложба-конкурс за наградите „Алианц България“ през тази година.

c