Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Браншовиците: Искаме служителите ни, работещи на открито, да са без маски

Сдружение на заведенията в България: Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма.

Това е гласи част от позицията на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Ето и пълното съдържание на браншовиците, относно виждането им за ефективността на въведените здравно-санитарни анти-ковид мерки и тяхното спазване.

Има ли още COVID-19 в България?

Настояваме да бъдат преразгледани мерките с носенето на маски на открито от служителите ни и за сядане на максимум четирима души на една маса Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски. Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика. В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-гадусови жеги. Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално.

55 проверки са извършени в игрални зали, търговски обекти, обществен транспорт, за период от седем дни, в град Добрич. Изготвени са 20 предупредителни протокола, съставени са два акта по Закона за здравето

И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски. Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано.

Председател СЗБ Емил Коларов

Председател на БАЗ Ричард Алибегов

снимка: Christian Hartmann, Reuters

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *