Водещи новини Здраве

След екскурзия 8 с Covid-19 в гъша кланица в Добрич, тестовете продължават

До момента има регистрирани в системата 8 положителни резултата на служители и работници в гъша кланица в Добрич. Един е в болница, а другите седем са поставени на домашно лечение и изолация, като епидемиологичното проучване продължава и към този момент.

Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова по повод обявената информация от доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, за регистриран положителен случай в гъша кланица.

„Хубаво е, че работодателят своевременно е организирал изследване на работниците и служителите, което до голяма степен помага за по-бързото овладяване на ситуацията“ – добави д-р Ангелова. Тя още веднъж апелира да се спазва социална дистанция, дисциплина и лична хигиена чрез дезинфекция и често миене на ръцете и почистване на повърхностите.

В ефира на Нова телевизия днес доц. Кунчев обяви, че 42 души от кланица за гъски в Добрич се изследват за Covid-19. Собственикът на фирмата организирал четиридневна екскурзия с автобус до Копривщица за работниците си с желание да обогати социалния им живот. Изследването им започнало вчера след като някои от екскурзиантите получили оплаквания. Вероятно голяма част ще са положителни, каза д-р Кунчев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *