Добрич Общество

Общината търси и други източници за обгазяването на Добрич освен депото в Богдан

„Вероятната причина за обгазяването на Добрич към момента остава депото при с. Богдан. Общинска администрация работи усилено за откриването и на друг или други източници на обгазяване, като при констатиране на такива ще бъдат предприети последващи административно-наказателни действия“, отговарят от Община град Добрич на зададени от Про Нюз Добрич въпроси.

Попитахме дали е ясно към момента каква е причината за обгазяването на Добрич от две седмици насам, което се случва в определени часови диапазони и какви сигнали за задушлива миризма и за пожари са подадени в общината и какви мерки са предприети. Ето и целият отговор:

„От проверяваните няколко сигнала на територията на Община град Добрич е констатирано едно нарушение за изгаряне на оборска тор в земеделска земя. Съставен е Акт за установяване на административно нарушение.

През последните две седмици в Община град Добрич са получени 7 писмени сигнали, от които само един е с посочен евентуален източник на задушлива миризма.  Сигналът е проверяван няколкократно и в различни часови диапазони, като на място не е констатирано изгаряне на отпадъци. Посочената ситуация продължава да бъде обект на засилен контрол от наша страна.

На места на депото край с.Богдан все още има локални тлеещи участъци, но не може да се определи категорично, дали замърсяването на въздуха се дължи единствено и само на пожара възникнал на депо Богдан. От Общинската администрация и органите на РД ПБЗН са предприети действия за потушаване на тлеещите огнища, като действията продължават и към настоящия момент. На обекта продължава да работи техника, с която се извършва запръстяване.“

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *