Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Жена от Добрич сигнализира за шофьор на бус без маска, работодателят: ще бъде санкциониран

Възмущението си от поведението на шофьор на микробус по линията Добрич-Каварна изрази в социалната мрежа наша съгражданка. В поста си тя разказа, че днес в 11.30 часа е пътувала от Добрич за морския град. Водачът на микробуса бил без предпазна маска, а пътниците – 18 плюс двама правостоящи. Без маска била и една от пътничките – възрастна жена с дете на 7-8 години. Добричлийката се опитала да я помоли да си сложи лично предпазно средство на устата и носа, но без успех. Помолила и шофьора да й обърне внимание, но била „отрязана” с мотива "аз няма да се карам с хората, всеки си има глава на раменете!" Съгражданката ни посочва, че водачът , като отговорно лице за живота и здравето на хората, които превозва, трябва да съблюдава правилата и спазването на заповедта на кмета.

Как е възможно при тези цифри на заболели в града да се допуска подобно нещо, пита подалата сигнала. Мисля, че всеки средно интелигентен човек е наясно, че заразата няма как да се спре, но ако сме дисциплинирани и отговорни можем да я ограничим, допълва тя. Жената е подала сигнал за нарушението на телефон 112.

Про Нюз Добрич се свърза с Данаил Парушев – управител на „Калиакра експрес кооперация”, която изпълнява въпросната линия Добрич-Каварна. Той бе категоричен, че ще направи проверка и ако шофьорът е извършил нарушението ще бъда санкциониран. „Няма вариант в нашата фирма да се пътува без маска. Това е някой колега, който си мисли, че може да мини между капките, но това няма да се случи”, каза управителят. Той допълни, че след като му бъде наложена санкция при следващо нарушение повече няма да работи във фирмата.

Парушев посочи, че в „Калиакра експрес кооперация” държат за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.  По отношение на отказа на шофьора да направи забележка на пътничката без маска обясни, че той не може да я задължи да носи лично предпазно средство. Няма право и да я свали от микробуса, защото си е закупила билет и може да се жалва на Държавната автомобилна инспекция /ДАИ/.

c