Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Заради Covid-19 мият улици в Добрич, проверяват и обществения транспорт

Читателка на Про Нюз Добрич изрази тревогата си от случващото се в Добрич във връзка с големия брой заразени от Covid-19. Тя посочва, че не вижда специални мерки, само апели към собствената ни отговорност и смята, че не е достатъчно.

Главните пътни артерии на Добрич се мият минимум веднъж месечно и при необходимост се възлага допълнително измиване, съобщиха от Община Добрич в отговор на отправено запитване от Про Нюз Добрич. От там посочват, че със заповед на кмета е засилен контролът в търговските обекти и през вечерните часове. Правят се ежедневни проверки и в градския транспорт. 

През периода от 24 до 31 юли съвместно с Първо Районно управление на ОД на МВР са извършени 1802 проверки на поставени под карантина лица, като не са установени нарушения. Проверките вобществения транспорт за спазване на противоепидемичните мерки за носене на лични предпазни средства са 50. При тях са изготвени 21 предупредителни протоколи. През периода са извършени и 35 проверки на търговски обекти, съставени са 32 предупредителни протоколи.

Спазвайки указанията на Регионалната здравна инспекция от началото на пандемията Община Добрич е дезинфекцирала 47 адреса, от които 31 жилищни входа на жилищни входа и 15 къщи, посочват от кметството. Ежедневно по 2 пъти на ден се извършва дезинфекция на всички общински звена. Продължава стриктният пропускателен режим в общинските сгради, в това число и в детските заведения. Прекратена е дейността на социалните услуги - Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция. Прекратена е дейността и на Центъра за базарна търговия.

c