Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Вижте резултатите от десетте конкурса за директори на училища в област Добрич

Известни са спечелилите конкурсите за директори на общински училища и държавни неспециализирани училища в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Конкурсът за директор на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич е спечелен от Минка Господинова, която досега бе зам.-директор на учебното заведение. На първо място в конкурса за Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ в Добрич е класирана Юлияна Йорданова – досега временно изпълняваща длъжността.

Конкурсът за ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина, Община Добричка, е спечелен от Стефан Узунов, досега в.и.д. За ОУ “Васил Левски“, с. Хитово, община Добричка, най-много точки е събрала Димка Тодорова. Досега тя е била директор училището в каварненското с. Септемврийци, за което бе взето решение да бъде закрито.

За ОУ “Христо Ботев“, с. Стожер, община Добричка конкурсът е спечелен от Станка Иванова, досега учител в с. Стефаново.

Най-много точки в конкурса за директор на ОбУ  “Пейо Крачолов Яворов“, с. Стефаново, община Добричка, спечели Женета Паунова, досега временно изпълняваща длъжността. В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Балчик конкурсът е спечелен от единствения кандидат - Кристиана Костадинова, досега в.и.д.

В конкурса за директор на Професионална земеделска гимназия “Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна участваха четирима кандидати. Спечелилият е Радка Илиева, досегашен директор на ОУ „Й.Йовков“ в морския град.

Людмила Стайкова е на първо място по точки за длъжността в НУ “Христо Ботев”, с. Каблешково, община Тервел. Тя досега е била временно изпълняващ длъжността.

Жоро Тошков припомни, че за  ОУ „Васил Левски“ в с. Коритен не се яви нито един кандидат. Там ще бъде назначен директор до провеждането на конкурс. Изпратени са уведомления за класирането в конкурсите. Ако някой от спечелилите се откаже, поста ще заеме следващият в класирането.

c