Образование

В детска ясла “Пролет” организират празник по проект “Големи чудеса за малки деца”

В Детска ясла № 5 „Пролет“ приключва проектът „Големи чудеса за малки деца“, финансиран от община Добрич по програмата за граждански инициативи в полза на местната общност. Заключителното събитие ще се състои на 11 август от 16.30 часа в яслата.  

Проектът е насочен към деца на възраст от 1 до 7 години, техните родители, педагози, психолози и специалисти, работещи с деца със специални образователни потребности.

По време на събитието всеки присъстващ ще има възможност да се запознае със специфични проблеми на физическото и психическото развитие на децата от тази възрастова група и как чрез игра и комплекс от двигателни упражнения, подбрани индивидуално за всяко дете, се изгражда здрав, устойчив и балансиран детски организъм.

Събитието включва две инициативи – образователно-практическа лектория с гост лектор психологът и експерт в областта на ранно детско развитие Мария Няголова и празник на открито под мотото „Големи чудеса за малки деца“ с песни, танци и награди за участниците.

Предвид епидемичната ситуация, естеството на институцията и в съответствие със заповедите на министъра на здравеопазването, от родителското настоятелство призовават на събитието да се носят маски и да се спазва пропускателния режим – калцуни, дезинфекция на ръце, осигуряване на 1,5 м. разстояние между участниците.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *