Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

От 35 проби от област Добрич 13 са положителни за Covid-19

13 са новорегистрираните случаи с положителен резултат от PCR тестове за COVID-19 на територията на област Добрич, показват данните на Единния информационен портал. Директорът на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова съобщи, че общо 35 проби на жители на област Добрич са били изпратени и обработени в лаборатория във Варна. От тях 13 са на новорегистрирани забелоле от коронавирус. Шестима от новите пациенти са мъже на възраст от 40 г. до 82 г. Единият от можете е настанен за лечение в МБАЛ Добрич, а другите петима са на домашно лечение и изолация. Един пациент е изследван от РЗИ като пациент с оплаквания, а четирима – от работодател или по собствено желание без оплаквания, даде още разяснения д-р Ангелова.

Седем са новорегистрираните пациенти жени на възраст от 46 г. до 60 г. Четири са изследвани от РЗИ като контактни и с оплаквания, а другите четири са изследвани от работодател или по свое желание без оплаквания. И седемте пациентки са на домашно лечение и изолация.

Общият брой проби изпратени през неделния ден на жители на област Добрич е бил 35, каза д-р Ангелова, като допълни, че 15 от пробите са били контролни на лица, поставени на домашно лечение и изолация. Всички са с положителен резултат. От общия брой изпратени проби само 7 са отрицателни, добави тя.

c