Каварна Общество

Кметовете в община Каварна ще се събират всеки месец за решаване на проблемите в региона

Актуалните проблеми в селата на община Каварна са обсъждани на работна среща между кмета на град Каварна и кметове и кметски наместници.

По време на срещата, каварненският кмет Елена Балтаджиева е предложила работните форуми с кметовете и кметските наместници на територията на община Каварна да се провеждат един път в месеца, съобщиха след края на срещата, от местната администрация.

Обсъдени са били теми свързани с предстоящо почистване на тревни терени, поддръжка на гробищни паркове, подновяване на пътна настилка, осветление, подобряване на водоподаването и др..

На срещата са присъствали и началниците на отделите „Екология и зелена система“, „Устройство на територията и инвестиции“, „Образование, социални дейности и спорт“, и управителят на общинското предприятие „Чиракман“.

“От днес, на селата Септемврийци и Белгун се предоставят две лица на длъжност „Общ работник“ по програма “Регионална заетост на област Добрич за 2020 година”. Дейностите, които ще извършват са свързани с почистване, събиране и извозване на отпадъци, опаковане и поддръжка на дървесни, храстови и други насаждения”, споделиха от Общината. Работният период на Програмата е до 2 декември 2020 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *