Водещи новини - дясно Образование

236 са свободните места след седми клас в област Добрич

236 са свободните места в гимназиите след 7 клас в седемте общини в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образованието /РУО/ Жоро Тошков. Некласираните ученици са осем, а неучаствалите в класиранията – 47.

В Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” свободните места са 10 в „Производство на хляб и хлебни изделия”. В ПГ по техника и строителство „М. В. Ломоносов” има 13 места. Жоро Тошков обясни, че за там е изпратена докладна до министъра на образованието и науката с искане „Превозни средства” и „Мебелно производство” да станат една паралелка – „Превозни средства”. Трябвало е да бъдат две половинки, но в „Мебелно производство” се е записало едно дете. В ПГ по аграрно стопанство има 7 и 12 свободни места в специалностите „Фермер -производител на селскостопанска продукция” и „Механизация на селското стопанство”.

В СУ „Христо Ботев” в Балчик, където преди трето класиране имаше 20 свободни места, сега са 15. Там имат още резерв, тъй като има деца на поправки, поясни Жоро Тошков. В ПГ по земеделие „Тодор Рачински” в Ген. Тошево има 11 свободни места в „Технологичен и микробиологичен контрол”. В Професионалната земеделска гимназия „Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна” свободните места в двете паралелки са общо 20.  

Предстои допълване на паралелките от директорите на училища. Те имат право да приемат документи до 10 септември, посочи началникът на РУО.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *