Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Забавления и емоции за най-малките във ваканционно селище Албена

Многообразие от забавления предлага на най-малките си гости ваканционно селище Албена. Надуваеми замъци, батути, лунапарк, водни атракции в басейните, игри и специални забавления с аниматори, множество детски площадки привличат децата.

Безспорно най-голямата атракция в комплекса е Аквапарк Aquamania. Мястото за водни развлечения и силни емоции заема престижното 8-о място в класацията на най-авторитетния туристически сайт Trip Advisor. Водното чудо, разположено върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища , разполага с уникални преживявания както за децата, така и за големите.

Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers“. Проектант на пързалките е канадската фирма „ПроСлайд“, лидер на световния пазар на водно-увеселителни съоръжения в страни от 6 континента.

Аквапарк АкваМания, освен за семейно забавление, е идеалното място за рождени дни, тийм билдинги и партита. Истинската водна магия се разпрострира на територия от близо 30 000 кв.метра.

Посетителите имат възможност да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона “Про Рейсър”, да изкачат 20-метровата кула, да изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия “Мамут”. Сред атракциите се открояват 191-метровото „Торнадо“, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане „Free FALL“.

За най-малките гости на курорта има и конкурси за детски рисунки, както и образователна разходка в овощните градини на Албена.

c