Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Системните администратори празнуват днес

В последният петък на юли от 1999 година традицията повелява да се празнува Денят на системния администратор. Или по-точно Денят на благодарността към системния администратор (System Administrator Appreciation Day).

Идеята е на американеца Тед Кекатос - системен администратор от Чикаго. Една реклама на марка принтери, в която била показана опашка от доволни потребители, подаряващи подаръци на своя сисадмин,  провокирала американеца. Тед решил, че трябва да се отдаде дължимото на хората, осигуряващи функционирането на корпоративните мрежи, сървъри и компютри. И сам си направил празник. Регистрирал сайт - sysadminday.com, който и до днес е популярен сред технологичните среди, и на който освен любопитни подробности около празника и забавни картинки, ще откриете и практични съвети за подаръци на вашите системни администратори.

В крайна сметка те са хората, благодарение на чиято работа ние получавме нужната ни информация и осъществяваме връзка по интернет с всяко кътче на планетата. И ако не подарък, заслужават поне нашата благодарност.

c