Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Жителите на село Черна страдат от безводие, търсят помощ от Общината

Жителите на село Черна търсят помощ и подкрепа от Община Добричка заради системни нарушения на водоподаването в селото. Те са направили подписка и са изпратили писмо в общината, в което казват, че от ВиК не срещат разбиране, а само оправдания и обещания.

Хората пишат, че от края на април т.г. имат социален и хигиенен проблем в горната част от селото . Нормално налягане и водоподаване там е на лице само за един час дневно, а през останалото време налягането е изключително слабо и клонящо към нула. Това поставя в изключително затруднение жителите на този район, в който се намира и целодневната детска градина. В същата ситуация са и стопански обекти, които развиват дейност на територията на селото.

„Проблемите във водоподаването продължават вече дълго време, като многобройните ни опити да ангажираме ВиК Добрич в решаването на тези проблеми не дадоха необходимия резултат“, пише в писмото.

Молбата на хората от село Черна ще бъде разгледана на днешната сесия на Добричкия общински съвет. „За нас решаването на този въпрос с кризата във водоподаването е важен във всякакъв аспект, тъй като без вода няма и живот“, казват жителите на Черна.

c