Водещи новини - дясно Общество

Общината: Сметището в Богдан не е причина за димната завеса в Добрич

Причината за обгазяването на града все още не е ясна, правят се проверки

Пожарът, който възникна на депото за неопасни отпадъци при село Богдан, е овладян, съобщават от Община Добрич. Съществуват все още тлеещи участъци на скатовете, но те не са причина за образувалата се димна завеса в Добрич. 

Действията, които Община Добрич предприе, са свързани със запръстяване на сметището и потушаване на отделните малки огнища. Изпълнени са всички предписания на РИОСВ – Варна. Община Добрич има одобрен проект за рекултивация на село Богдан, който следва да бъде актуализиран след създалата се ситуация. 

В момента комисия на Община Добрич извършва оглед на терени, които биха могли да бъдат причина за дима, който се образува. Проверяват се на място всички участъци и масиви, които могат да бъдат източник на обгазяването. Община Добрич е в непрекъсната връзка с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ относно пожарната обстановка в Добрич, с Областна дирекция на вътрешните работи и РИОСВ. 

Всички констатирани сигнали, свързани със замърсяване на въздуха, се предават на компетентните органи и се предприемат действия по тяхното отстраняване.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *