Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Настаниха в болници във Варна и Шумен пациенти с Covid-19 от област Добрич (обновена)

За юли на територията на областта заболелите са 208 души

 18 лица са с положителен резултат от проведено изследване за заразяване с коронавирус от област Добрич днес, сочат данните на Единния информационен портал. Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че от новорегистрираните 18 пациенти - 12 са жени на възраст от 26 г. до 70 г., а останалите 6 лица са мъже на възраст от 31 г. до 69 г.

Пет от жените са настанени за лечение в болници – по една в УМБАЛ Св”. Марина” – Варна, МБАЛ – Шумен, и три - в МБАЛ Добрич. От мъжете хоспитализирани са четирима – всички в МБАЛ в Добрич. Поставените на домашно лечение и изолация пациенти са общо деветима – седем жени и двама мъже.

От началото на юли досега с последно регистрираните в системата 18 пациенти общият брой на заболелите на територията на област Добрич е 208 лица при 231 лица заболели от началото на възникване на епидемията през март до момента, каза д-р Ангелова. Тя заяви още, че за периода 1-27 юли т. г. включително, регистрираните заболели в областта са 19 души, а в областния център – град Добрич – 171 лица.

c