Крушари Образование Общество

Община Крушари ще дофинансира паралелки с по-малък брой ученици

Заседание на Общинския съвет /ОбС/ на Крушари ще се проведе на 30 юли, съобщават от администрацията. На заседанието ще се иска разрешение от финансиращия орган Общината да осигури допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес в паралелки с по-малък брой ученици от изисквания. Те са в училищата СУ „Христо Смирненски” в с. Крушари и в ОУ „Отец Паисий” в с. Лозенец. Ще се иска и разрешение от ОбС за функциониране на маломерни  паралелки в ОУ „Васил Левски“ в с. Коритен.

На заседанието ще бъде отчетена дейността на ОбС и неговите комисии за периода от 6.11.2019 г. до 30.06.2020 г., както и изпълнението на решенията на ОбС за първото шестмесечие на годината. Кметът Илхан Мюстеджеб ще внесе отчет за касовото изпълнение на бюджета на Община Крушари от януари до края на юни.

На вниманието на съветниците ще бъде информация за нивото на изпълнение на проектите, по които работи Общината. Ще бъде разгледана докладна записка относно дейността на читалищата в изпълнение  на  Годишната  програма за развитие на читалищната дейност за 2019 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *