Бизнес Добрич Общество

55 обекта за спазване на мерките провериха в Добрич Общината и полицията

55 проверки на обекти за спазване на противоепидемичните мерки, наложени заради Covid-19, е извършила през изминалата седмица Община Добрич съвместно с Първо Районно управление. Проверени са игрални зали, търговски обекти и обществен транспорт. Издадени са 20 предписания, съставените актове за констатирани нарушения са два.

За същи период служители на Областната дирекция „Безопасност на храните” са извършили 40 проверки на обекти за обществено хранене и за търговия на дребно. При тях са издадени 4 предписания – за липса на обучение за приготвяне на дезинфекционен разтвор, за неводене на записи за учестена дезинфекция на обекти и други.

17 проверки на юридически лица, обхващащи 220 работници и служители, е извършила Дирекция „Инспекция по труда” в Добрич. В поверените фирми не са констатирани нарушения.

Проверките, извършени за периода от Регионалната здравна инспекция, са 40. Инспектирани са заведения за обществено хранене и обекти с обществено предназначение. Съставен е един акт за констатирано нарушение.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *