Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Три медала от Националния шампионат завоюваха добричките атлети Тодор Петров и Невена Христова

С краен резултат от три отличия си тръгнаха младите атлети на СКЛА "Добрич" от Националния шампионата по лека атлетика на открито за юноши и девойки под 20 г. Надпреварата се проведе през уикенда, на стадион "Васил Левски" в София.

След като в първия ден от състезателния уикенд, Невена Христова донесе първото отличие за добричките хвърлячи - сребърния медал в сектора за диск, беше ред и за другата надежда на силовата школа - Тодор Петров. Както и седмица по-рано - по време на Шампионата при юношите U18, добричлията не остави никакъв шанс на конкуренцията в тласкането на гюле. Разликата бе, че през този уикенд той застана срещу по-големите - и като години и като опит, съперници. В тласкането на гюле той победи с огромна разлика претендентите - с 16.77 (още от своя първи опит). Второто и третото място останаха за атлетите на ЛК "Цветанка Христова" (Казанлък). Калоян Жеков записа най-добро постижение от 14.22, а третият - Алекс Топалов, завърши с 13.57.

Второто си отличие за деня - сребърен медал в диска, само че в следобедните сесии, Петров спечели с резултат 43.58 (в предпоследния си опит). Победител в дисциплината стана Владислав Димитров от "Лудогорец" Разград, който победи с 46.45. Третото място остана за Радан Илиев от АК "Георги Дъков" - с 42.91. С малко по-слаб резултат - 41.64, на четвъртото място остана Марин Иванов от СКЛА "Черно море-2005" Балчик.

сснимка: Списание "Атлетика"
сснимка: Списание "Атлетика"

След положения труд в тренировките и добрите национални постижения, Невена Христова и Тодор Петров ще бъдат включени в националния тим за Балканиадата U18 в Сърбия, както тази в Турция, където ще се проведе надпреварата при състезателите под 20 години. Двата форума ще се проведат с една седмица разлика - в началото и средата на септември т.г.

c