Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мюзикълът „Чаплин” на сцената на Двореца в Балчик

На 19 август от 21.00 ч. жителите и гостите на Балчик ще могат да се насладят на мюзикъла „Чаплин”, по музика на Крис Къртис и либрето на Томас Мийхън, чийто режисьор- постановчик е Борис Панкин. Официалната премиера на спектакъла беше снощи в рамките на фестивала  „Опера в Летния театър” във Варна.

Мюзикълът „Чаплин“ е изцяло преведен на български език, а постановката на Държавна опера – Варна е първата не само за България, но и на Стария континент. Създадена е върху автобиографията на великият филмов актьор, сценарист, продуцент, композитор и режисьор Чарли Чаплин. Целият живот и кариерата на твореца - от трудното детство, първото му представление като дете в Лондон,  любовите и страстните политически убеждения  на Чаплин до трогателното присъждане на почетна награда на Филмовата академия през 1972 г. са пресъздадени на сцената. Както и създаването на легендарните филми   - „Детето“, „Цирк“, „Модерни времена“ и „Великият диктатор“.

Пътят към славата на обичания актьор, както и хората, изиграли ключова роля в живота му ще пресъздадат общо 34–има актьори, подбрани с национален кастинг. Сред тях са  Мариан Бачев (Чарли Чаплин), Борислав Веженов (Сидни Чаплин - по-големият брат на актьора), Десислава Николова (журналистката Хеда Хопър) и др. Хореограф е Анастасия Неделева, а сценографията е на Константин Гарнизов. Оригиналната музика от Кристофър Къртис включва песните „Look at All the People”, “Just Another Day in Hollywood” и “This Man”.

Билети можете да закупите от билетна каса Двореца, която се намира от страната на плажната алея. Цената е 10 лв. за  възрастни и 8 лв. за деца и пенсионери.

c