Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Турнир по канадска борба събра в Добрич 100 участници от цялата страна

За пета година днес Добрич бе домакин на турнир по канадска борба „Воля за победа“, организиран от Сдружение „Хищник” с председател Захари Стоянов - вицесветовен , вицеевропейски и републикански шампион по канадска борба за хора с увреждания.

Състезанието се радваше на огромен интерес, като в него се включиха около 100 състезатели от  цялата страна. То премина в няколко категории: деца до 15 години - лява и дясна ръка, мъже - лява и дясна ръка, жени - лява и дясна ръка, за хора без увреждания и хора с увреждания.

Турнирът беше подкрепен от Община град Добрич, „Агро номер 1“ ООД, Пицария „Уно”, „Недвижими имоти Нов дом 1“ – Варна, „Русев строй“. Заради Стоянов отправи благодарности на областния съвет на БЧК и лично на неговия председател д-р Артюн Еринозов за подкрепата. Организацията е предоставила предпазни маски и дезинфектанти за участниците в състезанието, както и подаръци за хората с увреждания.

Добрич и клуб „Хищник“ имаха своето достойно представяне и много победи. При децата до 15 години Даниела Каракашева отвя конкуренцията. 14-годишната състезателка от Добрич участва и при жените, където също спечели златния медал, и на двете ръце. При мъжете до 65 кг Ивелин Минев е шампион. 15-годишният Джем Ибрям е с бронз при момчетата на дясна ръка при голяма конкуренция. Цветан Киров също е с бронз при момчетата, но на лява ръка.

Наградите на участниците бяха връчени от председателя на групата общински съветници от МК ГЕРБ (СДС) Зорница Михайлова и от Захари Стоянов.

c