Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Преобразяват и разкрасяват знакови места в град Тервел

Община Тервел връща към нов живот знакови за града места. „В годината на много ограничения се намери време за малки, но важни за любителите на красивото проекти. Дълго отлагани, поради липса на време, сега те са на дневен ред“, коментират от общината и посочват, че в същото време не се спира работата по изпълнение на капиталовата програма.

Първото място, което беше преобразено, е любимото на тервелчани от миналото мостче, което води към някогашния детски кът. За този кът сегашните 50-60-годишни граждани на Тервел разказват с много сантимент и усмивки и го наричат приказен кът. Той не съществува обаче от 30 години. На неговото място допреди месец се намираше най-периферната и неподдържана част на парка.

Идейната концепция за преобразяването му, съобразена със съвременните условия, вече е факт. Разчистени са многото излишни и сухи треви, за да се „покаже“ мостчето. Майсторите Игнат Иванов и Мизан Садул, които работят в общината, са възстановили орнаментите на мостчето и падналата мозайка. С помощта и на Иван Луков, Никола Костов и малките групи от работници, които те ръководят, беше възстановена бетоновата настилка към и върху мостчето. Бяха изработени метални цветя, които бяха бетонирани в кашпите на старото мостче .

Днес на мястото ще бъдат монтирани шест фигури на приказни герои.

Буренясала полянка пък се превърна в детска площадка, като са сменени всички стари дървени части на пейките. Разкрасява се и градинката пред читалището.

c