Балчик Образование

Кулинарната паралелка в СУ „Хр.Ботев“ в Балчик е на път да бъде сформирана

Паралелката по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ в СУ „Христо Ботев“ в Балчик, където след второто класиране има незаети 20 места, е на път да бъде сформирана, коментира пред Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Станислав Николов. Той твърди, че на трето класиране са започнали да се записват ученици и той се надява местата да бъдат запълнени и паралелката да не бъде закрита. За такава опасност съобщиха по-рано от Регионалното управление по образование.

„Има и трето, и четвърто класиране, паралелката може да се закрие към 14 септември, ако буквално се е сринала. В момента се записват ученици. Лошото е, че в основните училища директорите и учителите не са обяснили на децата какво да правят – кога и как да се запишат и как да си подредят желанията, не са ги ориентирали. Затова се получава така. Паралелката има всички изгледи да се състои. След поправителните изпити също могат да се запишат деца“, заяви Николов.

снимка: gettyimages.co.uk

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *