Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Две професионални паралелки в област Добрич са застрашени от закриване

Две професионални учебни паралелки в област Добрич са застрашени от закриване. Това са специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ в СУ „Христо Ботев“ в Балчик, където има незаети 20 места, и „Производство на мебели“ в Обединено училище „Пейо К. Яворов” в с. Стефаново, общ. Добричка, където свободните места са 23.

Решението дали да бъдат закрити, или не ще се вземе след третото класиране, след обстоен анализ, посочи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Добрич Жоро Тошков.

Много малко запълнени места има и в паралелката „Работник в производството на кулинарни изделия в заведения за хранене и развлечения“ в Обединено училище„Д-р Петър Берон” в с. Коларци, общ. Тервел – там свободните места са 21. В село Орляк, в специалност „Озеленяване и цветарство“ в Обединено училище „Васил Друмев“, също има много незапълнени места – 16.

Община Тервел обаче е поела ангажимента да издържа тези две паралелки. Това може да стане с решение на Общинския съвет и с разрешение от образователното министерство.

c