Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Строг контрол при влизане в Областна администрация Добрич, след положителния тест за Covid-19 на Красимир Кирилов

Считано от утре – 24 юли 2020 г., се въвежда строг контрол на достъп до Областна администрация Добрич. Причината за ограничаване на достъпа е положителен резултат от PCR тест на областния управител Красимир Кирилов, за което Про Нюз Добрич вече съобщи.

Той е поставен на домашно лечение и изолация и е в добро общо състояние. Във връзка с установения случай в администрацията са предприети всички мерки по дезинфекция, установени са контактните лица и са поставени под карантина.

В сградата няма да се допускат лица без лични предпазни средства, покриващи устата и носа. С цел запазване здравето на хората се отменят всички планирани работни срещи, заседания и комисии. Вечерта на 24 юли 2020 г. ще бъде извършена пълна дезинфекция на сградата от лицензирана фирма.

Комплексният център за обслужване на граждани ще работи с нормален график с граждани и фирми, като посетителите трябва да са с лични предпазни средства и да спазват противоепидемичните мерки и дистанция.

Областният управител за пореден път призовава за отговорно отношение от всеки един и стриктно спазване на противоепидемичните мерки. „Заболяването е сред нас като общество и от нас зависи да намалим регистрираните ежедневно положителни случаи. С отговорност трябва да подхождаме, за да запазим здравето и живота на хората, които обичаме – нашите семейства и родители. Още веднъж призовавам всички да носят в затворени обществени сгради и обществения транспорт лични предпазни средства, покриващи носа и устата. Да се спазва лична хигиена – често миене на ръцете. Да не се пипат очите, носа и устата. Да се спазва социална дистанция и да се извършва честа дезинфекция както на работните места, така и в домовете от всеки един от нас“ – апелира Кр. Кирилов и пожелава здраве на всички добруджанци.

c