Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Сменят министрите на МВР, туризма, финансите, здравето и икономиката

Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, днес на провелия се Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства. За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

c