Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гражданите не вярват пожарът на депото да е виновен за задимяването на Добрич

Гражданите на Добрич изразиха съмнения, че замърсяването на въздуха в града през последните дни се дължи на пожара в сметището край село Богдан. „Някой може ли да ми обясни как този пожар гори и гасне по график последните три дни?“, пита потребител в социалната мрежа. Бяха публикуваха и снимки, на които се виждат часовите интервали на най-голяло замърсяване – все през нощта.

Гражданин съобщи за Про Нюз Добрич, че е подал сигнал до Общината и РИОСВ, че, най-вероятно, замърсяването идва от изгаряне на отпадъци в района на индустриалния квартал.

Първоначалната версия бе, че това се случва в бивша леярна в града.

Впоследствие се оказало, че, вероятно, става въпрос за площадка за гуми.

„Не живея в града от 19 години, снощи се прибрах в Добрич и тази сутрин се изнесох заради голямото задимяване. В 6:30 ч. още гореше“, сподели добричлията. Негови близки, които работят в индустриалната зона, споделили, че там се гори всяка вечер след 22:30 до 6:00 ч. „Много е грозно да тровиш населението на цял град по този безобразен начин“, коментират потребителите в социалната мрежа.

Наш екип посети площадката за гуми, която беше заключена. Видимо там има огромни количества гуми, но не открихме потвърждение, че смрадта, която залива Добрич нощем, идва точно оттам. Работещи в района, казаха, че не са забелязвали горене. Но могат да твърдят това само за през деня, когато са на работа. Те нямат информация какво се случва там през нощта.

c