Водещи новини - дясно Общество

Гражданите не вярват пожарът на депото да е виновен за задимяването на Добрич

Гражданите на Добрич изразиха съмнения, че замърсяването на въздуха в града през последните дни се дължи на пожара в сметището край село Богдан. „Някой може ли да ми обясни как този пожар гори и гасне по график последните три дни?“, пита потребител в социалната мрежа. Бяха публикуваха и снимки, на които се виждат часовите интервали на най-голяло замърсяване – все през нощта.

Гражданин съобщи за Про Нюз Добрич, че е подал сигнал до Общината и РИОСВ, че, най-вероятно, замърсяването идва от изгаряне на отпадъци в района на индустриалния квартал.

Първоначалната версия бе, че това се случва в бивша леярна в града.

Впоследствие се оказало, че, вероятно, става въпрос за площадка за гуми.

„Не живея в града от 19 години, снощи се прибрах в Добрич и тази сутрин се изнесох заради голямото задимяване. В 6:30 ч. още гореше“, сподели добричлията. Негови близки, които работят в индустриалната зона, споделили, че там се гори всяка вечер след 22:30 до 6:00 ч. „Много е грозно да тровиш населението на цял град по този безобразен начин“, коментират потребителите в социалната мрежа.

Наш екип посети площадката за гуми, която беше заключена. Видимо там има огромни количества гуми, но не открихме потвърждение, че смрадта, която залива Добрич нощем, идва точно оттам. Работещи в района, казаха, че не са забелязвали горене. Но могат да твърдят това само за през деня, когато са на работа. Те нямат информация какво се случва там през нощта.

Follow Me:

Related Posts

  1. Румен says:

    Вероятно наистина димът идва откъм сметището. След полунощ, когато е почти безветрие, все пак има много лек полъх от посока югозапад, където и се намира това сметище и настава ужасна смрад. А сутрин, от към 8 часа нататък когато слънцето започне да напича, димът се разсейва от конвекцията на въздуха над нагрятата земя. Тези дни през деня няма безветрие, подухва си и то не от югоизток, затова и няма дим тогава. Но вече 3-та нощ се повтаря това, което вече описах – няма вятър, а слаб полъх откъм сметището. Между 3 и 8 сутринта е най голямата смрад, а димът е като мъгла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *