Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

За двудневна карантина затваря Добричкият зоопарк

Двудневна карантина - на 23 и 24 юли, въвежда Центъра за защита на природата и животните, заради мерки за безопасност и адаптация на новите животни. Добричкият зоопарк ще остане затворен за посетители до края на работната седмица, съобщиха от ръководството на институцията.

Едни от най-новите и изключително атрактивни обитатели на зоопарка - това са двойката Носати мечета ИН и ЯН.

Двойката южноамерикански носати мечета пристигна в Зоо-центъра в началото на 2019 от Бургаския зоопарк. Рразменихме ги за едно от нашите женски кенгура Валаби. Двете мечетата са мъжки и женска и носят кръстени Ин и Ян., разказаха от управата на зоопарка.

Гледачите им са измислили интересен начин да поддържат естественото им поведение при търсенето на прехрана - крият храната им в къртичините и ъглите на ограждението.

"За тях сме осигурили изцяло изолирано помещение, където да прекарват зимата, тъй като са силно топлолюбиви животни. В ограждението си имат изобилна естествена растителност, по която да се катерят, и едно малко езерце. Те са изключително социални и дружелюбни животни и обичат да душат посетителите, които минават покрай клетката им", споделиха за навиците на двойката новодомци в добричкия зоопарк.

Зоо-центърът ще възобнови посещенията на 25 юли, с обичайното си работно време - от 9.00 до 19.00 часа.

c