Генерал Тошево Общество

Приключи ремонтът на пенсионерския клуб в генералтошевското село Росица

Приключиха ремонтните дейности по пенсионерския клуб в село Росица, съобщават от община Генерал Тошево. Дълго време жителите на едно от най-отдалечените от общинския център села искаха ремонт и оборудване на сграда, която да използват за пенсионерски клуб. Днес това вече е факт и хората в селото ще могат да се събират по различни поводи в обновеното място.

Ремонтът на пенсионерския клуб започна с изграждането на нова ВиК и електро инсталация. След това на стените в различните помещения беше положена облицовка от гипскартон. След преустройство на една от стаите, беше обособена и изградена кухня, оборудвана със стенни шкафове, готварска печка, микровълнова фурна и аспиратор. Направени бяха и две санитарни помещения. В голямата зала, в които ще се провеждат различни празненства и тържества, беше поставен окачен таван тип „Армстронг“.

По подовете във всички помещения е положена изравнителна замазка, а върху нея е поставен гранитогрес. Във всички помещения има ново LED осветление. В кухнята има изградена фаянсова облицовка. Дограмата на сградата също беше подменена с PVC и алуминиеви профили. Пред пенсионерския клуб е положена тротоарна настила от бетонови плочи.

За ремонта на клуба са изразходвани собствени средства от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

В същото време продължават ремонтните дейности в сградата на НЧ „Христо Ботев – 1908“ в село Житен. В момента строителната фирма извършва дейности по покрива на сградата с обща площ от около 300 кв. м., която включва ремонт на компрометираната покривна конструкция, подмяна на ламперии, полагане на нова мушама и греди на местата, където е необходимо. След това ще бъдат положени нови цигли и капаци.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *