Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Пожарът на депото в с. Богдан е овладян, подозират човешка намеса

Пожарът в депото за неопасни отпадъци на град Добрич при село Богдан е овладян, съобщиха от Общината в отговор на запитване на Про Нюз Добрич. Има останали локални тлеещи огнища, които ще бъдат загасени. 

От Община Добрич са закупени специални моторни пръскачки, с които органите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще потушат тези локални участъци. Това се налага поради факта, че тежка техника не може да влезе по тези места, което е и основната причина за по-трудното гасене на пожара. 

Огънят се е разпространил върху тревната растителност, която е поникнала след  запръстяването на сметището. Може да се каже, че има обосновано предположение за човешка намеса за възникване на пожара, посочват от общината.     

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, огънят гори на сметището от неделя (19 юли) насам. Колите на Пожарната не допуснаха пожарът да се разпространи извън територията на депото, към горските насаждения. Заради пожара градът се обгазява вечер и се усеща неприятна миризма.       

снимка: Mike Meadows/ dailynews.com 

c