Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Определен е концесионер на морски плаж „Иканталъка 2“ в община Каварна

Правителството определи е концесионер на морски плаж „Иканталъка 2“ в община Каварна. След проведена открита процедура, Министерският съвет /МС/ упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия с „ЛАЙТХАУС БИЙЧ“ ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на решението на МС за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава да предоставя за целия срок на договора за концесия от 20 г. 1 чадър на цена в размер до 10 лв. с ДДС и 1 шезлонг на цена в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,90 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 7 302,64 лв. без ДДС.

Предвидените инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 380 114 лв. лв. с ДДС.

c