Здраве Общество

Над 200 жени от Балчик ще бъдат прегледани за рак на гърдата

Профилактични прегледи за рак на гърдата се извършват в продължение на 3 дни – 21, 22 и 23 юли. Те се осъществяват благодарение на Фондация „Една от 8”. Розовият кемпер на организацията е в Белия град по покана „Inner Wheel club”.

Прегледите се осъществяват по съвместната програма на Фондацията и Avon „Бъди до мен“. Те се извършват от д-р Младен Младенов, който ще прегледа над 200 жени от града по предварително изготвен график.

Надяваме се всички дами да са здрави, посочват организаторите.

Фондация „Една от 8” е неправителствена организация в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки, чиято дейност изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители. Основана е през  2013 г. от известната телевизионна водеща Нана Гладуиш. През 2012 г. тя публично обяви в ефира на Нова телевизия, че е с диагноза рак на гърдата. Откровената й изповед трогна милиони българи. Малко по малко Нана започна да превръща личната си битка в кауза от национален мащаб. По време на цялото си лечение тя не спря да говори за рака и за предизвикателствата, пред които той ни изправя. През 2017 г. Гладуиш беше диагностицирана с рак и на другата гърда. Въпреки всички преживени операции, химиотерапии, лъчетерапии, таргетни терапии и прочее, през цялото време тя не спираше да работи и да помага на жените с рак на гърдата в цялата страна.

Мисията на „Една от 8” е да помогне за ранно откриване на рак на гърдата и да достигне до жени с диагнозата, като предоставя безплатна информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа.

Розовия кемпер е мобилният клуб на Фондацията, който дава възможност за пътуване из цялата страна по различни програми и инициативи. Чрез него се осъществяват и профилактичните прегледи в страната, част от съвместната програма с Avon – “Бъди до мен“. Пътуванията на Розовия кемпер и неговата поддръжка също се финансират изцяло от дарения.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *