Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

63-годишен мъж почина от Covid-19 в болницата в Добрич

Три жени и един мъж са новоприетите за лечение в ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добричот - от всички 13 нови случая през изминалото денонощие. Това съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Четирима мъже на възраст от 12 до 62 години и 9 жени на възраст от 19 до 73 години са новорегистрираните положителни случаи на коронавирус на територията на област Добрич в Единната информационна система. Освен четиримата приети за лечение, трима мъже и пет жени, са контактни на други положителни пациенти. Една от жените е изолирана като положителен пациент след като по свое желание си е направила тест в частна лаборатория. Тези от пациентите, които не са в болница, са в условия на домашна изолация и лечение.

Всички контактни лица са издирени и поставени под карантина. Сред посочените пациенти има един зрелостник – жена. От новорегистрираните случаи няма медицински персонал.

За един починал, съобщи д-р Ангелова, мъж на 63 години. Той е бил настанен за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ в Добрич. Мъжът е имал хронично заболяване.

изображението е илюстративно

c