Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Поп и джаз хитове представят в Балчик Васил Петров и Врачанската филхармония

Васил Петров ще гостува в Балчик на 8 август. Концертът ще се състои от 20.30 часа на откритата сцена на „Двореца“. Той е част от започналото вчера лятно турне на емблематичния джаз певец. Българският Франк Синатра ще представи новия си проект „Symphony Way”, заедно с Врачанската филхармония.

Ще звучат вечни класики от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове, боса нова ритми, поп стандарти. Зрителите ще имат възможността да чуят музиката на Гершуин, хитовете на Франк Синатра и Бийтълс, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

На сцената заедно с Васил Петров ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Концерти ще се проведат в Самоков, Пловдив, Бургас, Петрич, Варна, Балчик. Всички събития ще се състоят при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерството на здравеопазването, съобщават организаторите.

c