Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ползват ли се маски от персонала на ДКЦ I и ДКЦ II в Добрич?

Работещи в доболничната помощ в Добрич преглеждат без маски в кабинетите си. За това алармира читателка на Про Нюз Добрич Ивелина Илиева. Тя написа: „Как няма да има заразени медицински лица! С очите си видях в ДКЦ II и лекар, и медицинска сестра без маски да преглеждат в кабинета. Разбира се, не във всеки кабинет, но е възмутително!“, написа тя. Сподели, че е получила информация, че подобни случаи има и в ДКЦ I. „Лекари и сестри като не слагат маски, как другите да слагат”, пита тя.

Медици са двама от петимата нови заразени с Covid-19 в област Добрич

Свързахме се с управителите на двата диагностично-консултативни центъра в Добрич.

Д-р Валери Веселинов – управител на ДКЦ II, посочи, че при тях маските за всички са задължителни – освен за персонала, и за посетителите. Той обясни, че охраната е инструктирана и още от входа подканва пациентите да ги сложат. Без маска човек въобще не се допуска в центъра, допълни той.

Джипи е една от заразените с Covid-19 в Добрич

Според управителя на ДКЦ I д-р Мариян Ананиев в лечебното заведение всички са с маски или шлемове. Може и да има случаи, в които някой да ги е свалил, каза той. По думите на лекаря по-голям проблем са посетителите, които махат маските и дори понякога правят скандали. 

c