Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Недосегаема

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Недосегаема" на Джейн Ан Кренц.

Джак Ланкастър е консултант към ФБР. Винаги са го привличали най-заплетените и неразрешени случаи. Оцелял при пожар като дете, той е обсебен от умишлените палежи. А неговата почти свръхестествена способност да предвижда поведението на престъпници му е спечелила завидна репутация. Но е усложнила личния му живот. Колкото повече случаи разрешава, толкова по-близо е до това да изгуби себе си.

Единствената, която може да му помогне, е Уинтър Медоус. Като дете тя открива, че е способна да хипнотизира. Умение, което неведнъж я спасява от неприятности. Години по-късно тя намира призванието си като инструктор по медитация. След особено тежки случаи Уинтър помага на Джак да се възстанови. Но докато заклетият му враг е жив, Джак не може да е спокоен. Когато миналото му застрашава жената, в която постепенно се влюбва, той е решен да сложи край на престъпленията на Куинтън Зейн.

Най-обещаващата авторка в романтичния съспенс

В последно време Джейн Ан Кренц се превърна във водеща авторка в съвременната американска проза, предназначена за жени. Докато звездата на други досегашни любимки (от ранга на Даниел Стийл и Джаки Колинс) с времето избледнява, Кренц става все по-добра и по-обичана писателка. Милиони читатели по света вече с нетърпение очакват всеки следващ нейн роман. Това обяснява защо книгите й дебютират директно в Топ 5 на класациите за бестселъри.
Кренц е многостранна писателка. Тя е авторка и на исторически романси, които подписва с псевдонима си Аманда Куик (с него е издавана и у нас). Пише и футуристични романи, които публикува под псевдонима Джейн Касъл. Но най-добрите й творби са подписани с истинското й име - Джейн Ан Кренц. Те са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който романтичната интрига е преплетена с криминален сюжет. А Кренц е майсторка на напрежението. Тя умее да прикове вниманието на читателя и да опъне нервите му така, както го правят най-добрите автори на трилъри от ранга на Патерсън и Балдачи.
Писателката живее в Сиатъл. Авторка е на 32 бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Според издатели, критици и читатели в момента тя е най-обещаващото име в женската проза.
След успеха на „Скрити таланти“, „Изгубени вещи“ и „Дим в огледалата“ в популярната библиотека „Мегаселър“ на издателска къща „Хермес“ излезе най-новият роман на писателката - „Светлина в сянката“. Според специалистите този път Кренц е надминала себе си. Динамичното действие, множеството неочаквани обрати и майсторски разгърнатият сюжет правят романа невероятно четивен. Писателката умело вплита в едно любов, измама, алчност, лицемерие, убийства, машинации, тъмни страсти…
В едно градче в Аризона на съответната цена всеки може да си купи нова самоличност и да започне на чисто. Но младата дизайнерка Зоуи Люс и частният детектив Итън Труъкс ще разберат, че никой не може да избяга от миналото си дори и тук. Когато дизейнерката разбира, че между стените на спалнята на новия й клиент Дейвис Мейсън е стаена тъмна тайна, тя се обръща към наскоро установилия се в градчето частен детектив с поръчката да открие истината за госпожа Мейсън. Зоуи подозира, че противно на твърдението си, че се е развел с жена си, Дейвис я е убил и с преобзавеждането на дома си цели да прикрие следите от престъплението си…

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c