Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Националите по бадминтон приключиха подготовката си в Албена

Приключва тренировъчният лагер на националните отбори по бадминтон на България, който се провежда в Спортната зала на ваканционно селище Албена, съобщиха от комплекса. Днес ще бъдат довършени контролните срещи между най-добрите ракети на страната ни във всички дисциплини - сингли, двойки и смесени двойки при мъжете, жените, юношите и девойките.

Независимо от неяснотата в Международния календар на този спорт, българските топ състезатели вече са в подходяща спортна форма за посрещане на международни предизвикателства. Под вещото ръководство на треньорите Орлин Цветанов, Диана Колева и Петя Неделчева, в Албена тренираха най-добрите ни бадминтонисти при мъжете и жените - европейските шампионки на двойки жени Стефани и Габриела Стоеви, добилата квота за Олимпиадата Мария Мицова, бронзовата европейска медалистка при девойките до 15 години Калояна Налбантова, първите мъжки ракети Димитър Янакиев, Даниел Николов и Алекс Влар.

Албена посреща националите на България по бадминтон

Всички състезатели от представителните отбори на България ползотворно проведоха своята подготовка в прекрасните условия, осигурени им от домакините в Албена, посочват от федерацията.

c