Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

16 са абитуриентите с Covid-19 в Добрич, има и заразен служител на ЕГ „Гео Милев”

От началото на юли има общо 16 зрелостници с положителни проби за коронавирус, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. При направените изследвания е установен един положителен резултат и при служител в гимназия. Припомняме, че заради абитуриент с Covid-19 от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич бяха изследвани всички завършващи тази година от училището, както и служителите, присъствали на връчването на дипломите им.

За Про Нюз Добрич директорът на гимназията Милена Иванова каза, че изследването е приключило миналата седмица. Първо са взети проби на всички абитуриенти, които са се явили, тъй като има такива, които се записват, други са в чужбина или на работа. Миналата сряда са тествани класните ръководители на зрелостниците, ръководството и секретарките, които са раздавали дипломите.

Всичко, което се случи, започна от едно момче, което се изследвало защото нямало обоняние, направило си тест и след като излязъл положителен казало е и на другите, подчерта Милена Иванова. „Това е изключителна гражданска позиция, защото много хора се крият”, допълни директорът. Тя потвърди, че след бала абитуриенти са ходили във Варна на дискотека. „Това не е слух, а истина. Точно децата от класа на това момче след бала на 18 юни отидоха организирано с автобус до Варна на дискотека”, обясни директорът. Тя обаче не вярва тогава да са се заразили, защото е минало много време. Разказа, че на 24 юни при раздаването на дипломите е трябвало да бъдат навън на столове на разстояние един от друг в двора, но като завалял дъждът са влезли в стаите. Възможно е тогава да са се заразили, защото като си взеха дипломите пак отидоха на дискотека, допълни Иванова.

c