Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

12 набези на бракониери са засечени в горите край Ген. Тошево

12 акта са съставени на нарушители през изминалата седмица от служители на ДГС-генерал Тошево, независимо, че част от горската стража в стопанството е в отпуск, съобщават от пресцентъра на Държавното предприятие. От там уверяват, че интензивните проверки в района продължават, като дежурните следят не само за злоупотреби в гората, но и за палене на огън на нерегламентирани места, в горските територии или в близост до тях.

За периода 13 - 20.07.2020г. в ДГС-Шумен са проверени 25 обекта за добив на дървесина, 26 превозни средства и едно физическо лице. За установени при инспекциите нарушения са съставени два акта. Четири констативни протокола са разписали горските от ДГС-Нови пазар, които са проверили 33 обекта.

Кон, каруца и един пространствен кубик дърва за огрев, които са незаконно добити, са задържали горските от ДГС-Варна през седмицата. На бракониерите са съставени два акта.

523 са проверките на територията на СИДП през седмицата. За различни нарушения са издадени 16 акта и 4 констативни протокола по Закона за горите.

c