Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

117 са общо положителните случаи на COVID-19 в област Добрич, починали са четирима

Общият брой на положителните случаи за COVID-19 в региона вече е 117, а само през последното денонощие са потвърдени нови пет случая, съобщават от МБАЛ Добрич. 

Четирима от пациентите загубиха битката с коварното заболяване. Досега през лечебното заведение са преминали 32 пациенти с коронавирусна инфекция и усложнения, като само за месец юли са 24, съобщават от болницата. 

Екипите там продължават да  полагат професионална грижа за 17 хоспитализирани, като 1 се бори за живота си. 

МБАЛ Добрич излезе с емоционален апел да се спазват противоепидемичните мерки. Ръководството на здравното заведение е силно обезпокоено от разрастването на разпространението на COVID-19 в област Добрич.

„През последните седмици се забелязва сериозно пренебрегване на противоепидемичните мерки, което за нас е напълно необяснимо. След два месеца без нито един нов случай на заразен с коронавирус, сега област Добрич всекидневно е в челото на негативната класация“, пишат до медиите от МБАЛ-Добрич.

Нови пет положителни проби от Добрич, двама пациенти починаха

МБАЛ-Добрич е предприела мерки за организация на работа в извънредни обстоятелства, но в момента ясно се вижда, че вече няма свободни легла в ковид-сектора на Второ вътрешно отделение. Има готовност за обособяване на още един сектор с допълнителни легла. На този етап все още има медици, които да ги лекуват, но няма гаранции докога, посочват от лечебницата.  

c