Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Глас от протеста в Добрич: „Не знам защо БСП остават с впечатление, че те ще бъдат следващите!“

За седми път в Добрич се проведе протест срещу управляващите. Макар и по-малко на брой от предишните дни, недоволните добричлии се събраха на площад „Свобода“. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на журналиста Милен Цветков, който загина нелепо в автомобилна катастрофа точно преди 3 месеца, пометен от дрогиран шофьор.

Жена от митингуващите попита кога ще видим и Иван Костов в затвора. Отговорено й бе, че в момента има много по-лошо от Костов, но и неговото време щяло да дойде.

„На нас ни трябват светли умове, след които да се движим. Не може улицата да залива с чалга и да подкопава морала на обществото“, каза ораторка. Отново стана въпрос за нощното шкафче на премиера  и бе поискано всички да са равнопоставени пред закона, а заплатите и пенсиите да са като в останалия Европейски съюз.

„Не знам защо БСП остават с впечатление, че те ще бъдат следващите, защото каквито са ГЕРБ, такива са и БСП. През целия ми живот или БСП, или ГЕРБ управляват. Искаме нещо ново. Имам едно подозрение, че този път би могъл да е Слави, но и за него имам опасения – човек, който говори прекалено много в „АЗ“ форма – не! Не може да избираме постоянно едни и същи хора и да искаме промяна“, заяви Михаела Димитрова – млада жена от Добрич, с две деца. Тя допълни, че държавата не се грижи на малките. „С мъжа ми и двамата работим, но не получаваме детски, защото с малко надхвърляме необходимия доход. За държавата ние сме богати, а истината е, че заплатите са много ниски“, каза Михаела.

С викове „Оставка!“ протестиращите тръгнаха на шествие към офиса на ГЕРБ.

c