Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В онлайн Световно първенство участват грациите на „Алексия” от Добрич

В Световното първенство по танцово изкуство участва онлайн спортен клуб „Алексия” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич президентът му Севдалина-Мавродиева Нейкова. През март грациите спечелиха 12 квоти за първенството, което се провежда в Пореч, Хърватия, но заради пандемията от коронавирус бе отменено.

Организаторите обаче са взели решение то да се проведе онлайн, като спечелилите квоти изпратят заснети видеоклипове на танците си. Победителите в Световното първенство по танцово изкуство ще станат известни през октомври.

Концерт с танците на „Алексия” с квоти за световната надпревара е заснет в комплекс „AquaLife” в с. Кранево. Предстои да бъде направено отделно видео за всеки един от танците. Мавродиева обясни, че заснемането е извършено от професионален екип с пет камери. Президентът на „Алексия” обясни, че все още се провеждат онлайн квалификации за Световното първенство по танцово изкуство и нови танци на спортния клуб ще участват в някоя от тях.

В онлайн изданието на световната надпревара добричките таланти се представят със солата "Байла ме" на Виктория Денева, "Пея под дъжда" на Полина Дончева, "Маската" на Цвета Никова и "Усмивка" на Пламена Цакова, с дуетите "Том и джери" на Ема и Ками и "Аз и моето бебе" на Мади и Дени и с груповите танци «Луди ноти», «Вирус», «Кобри» и «Контакт». В квалификациите клубът ще се бори за квоти с танците «Котки в шапка", «Билет до луната» и вариация на батела "Пахита".

Снимки: Светлана Георгиева

c