Водещи новини Здраве Общество

Момиче на 8 год. е сред новозаразените от Добрич, други трима са в болница

 Трима от 14-те новорегистрирани пациенти от област Добрич са настанени за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение в МБАЛ Добрич, съобщиха от Областния координационен щаб.

От извършените през последното денонощие изследвания на жители на област Добрич за коронавирус, са регистрирани 14 нови положителни резултата.

Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова съобщи, че осем от новорегистрираните случаи са при жени. Възрастовата граница на пациентките е от 8 г. до 83 г. В болница за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение е настанена 83-годишната пациентка. Останалите седем са на домашно лечение и условия на самоизолация.

Шестте останали случая с положителен резултат от PCR изследването са при мъже на възраст от 19 г. до 79 г. В ковид-сектора на Второ вътрешно отделение в МБАЛ Добрич са настанени за лечение най-младият и най-възрастният пациенти – на 19 г. и на 79 г. Останалите четирима са поставени в условия на домашно лечение и изолация.

От ОКЩ увериха, че всички контактни лица на новорегистрираните 14 с коронавирусна инфекция, са издирени и карантинирани.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *