Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Абитуриент е първият заразен с Covid-19 в Ген. Тошево, семейството спазва карантина

Абитуриентът от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Петър Христов е първият потвърден случай на коронавирус в Генерал Тошево.

След появилите се в общественото пространство коментари, които в някои случаи са диаметрално противоположни, младежът се обърна към съгражданите си от профила си във Фейсбук.

Петър написа: „Скъпи съграждани! Както вече повечето от вас знаят или са чули,  във вторник ми беше направен PCR тест за Covid-19, тъй като съм абитуриент от Езикова гимназия ,,Гео Милев", а във випуска имаше заразен и бяхме задължени. В сряда разбрах, че пробата ми е положителна. Държа да отбележа, че останалите членове на семейството ми са здрави и по цял ден се забавляват (въпреки че са под карантина). А що се отнася до мен, аз съм с типичните за вируса симптоми - липса на вкус и обоняние. Вярно, при всеки е различно, аз карам коронавируса сравнетелно леко, засега“, написа Петър.

Той призова съгражданите си, които имат въпроси, да го питат директно.

Пред Про Нюз Добрич зрелостникът обясни, че се чувства добре. В началото му е било замаяно. Постепенно вкусът и обонянието му се подобряват.

„Надявам се, нещата да не се влошават“, сподели Петър. Той увери, че спазва наложената му карантина. „Нямам наложено лечение, тъй като симптомите са по-лекия вариант на вируса“, посочи още младият мъж.

Той призова всеки, който иска да знае повече, да му пише, за да получи отговори.

c